Książki ekonomiczne
0 produktów   0 PLN
Liczba produktów: 0
Znajdź    
      O nas       Klub książki       Regulamin       Zestawy       Promocje       Aktualności       Autorzy       Partnerzy       Kontakt

Specjalności kuchni polskiej Praca zbiorowa

Specjalności kuchni polskiej
Produkt dostępny

ISBN: 978-83-208-1995-3
Cena katalogowa: 39.90 PLN
Cena po rabacie:  19.95 PLN
Oszczędzasz: 19.95 PLN


Specjalności kuchni polskiej” to najnowszy zbiór przepisów charakterystycznych dla współczesnej kuchni polskiej. Są to przepisy znane, sprawdzone, niezbyt skomplikowane w przygotowaniu, nowoczesne od strony współczesnych zasad żywieniowych, uwzględniające upodobania kulinarne Polaków. Znajdziecie Państwo tu wiele przepisów na przysmaki przyrządzane zarówno na co dzień, jak i na uroczyste okazje.
 
Polska ma bogatą tradycję kulinarną, wypracowaną przez pokolenia, a zawirowania historyczne sprawiły, że do polskiej kuchni weszło wiele nowych potraw. Mieszały się smaki i aromaty. Mamy więc potrawy całkowicie polskie, ale i potrawy z innych kuchni, które przygotowywane w polski sposób tak wrosły w naszą tradycję, iż są uważane za czysto polskie. Współcześnie kuchnia polska wciąż wzbogaca się też o nowe potrawy. Pochodzą one często z kuchni odległych regionów świata. Przygotowywanie potraw musi się obecnie opierać na aktualnej wiedzy o zasadach żywienia, aby potrawy były i smaczne, i zdrowe. Trzeba więc pamiętać, że dzisiaj preferowane są potrawy niezbyt tłuste, lżejsze, łatwiej strawne, z dużą ilością warzyw. Codzienne zagonienie i szybkie tempo życia nie sprzyjają delektowaniu się jedzeniem. Ale należy dbać, aby przyrządzane potrawy były smaczne i estetycznie podane, bo to nie tylko pomaga zaspokoić głód, ale może też poprawić humor, ułatwić kontakty międzyludzkie i wzbogacić wzajemne relacje.
Autorzy nawiązując do bestsellerowej już „Kuchni polskiej” (PWE) zaproponowali przepisy, które mogą stać się inspiracją do kulinarnych poszukiwań, tworzenia nowych smakołyków, wyzwalania inwencji w komponowaniu nowych lub modyfikowania już znanych potraw.
 

Liczba stron 196
Rok wydania 2012
Miejsce wydania Warszawa
Wydanie I
Oprawa twarda
Format 224x222

SPIS TREŚCI
 

Od Wydawcy


Przekąski
Przekąski zimne
Przekąski gorące


Surówki i sałatki
Surówki
Sałatki
 

Zupy i dodatki do zup
Zupy
Dodatki do zup
 

Sosy
Sosy zimne
Sosy gorące
Sosy słodkie
 

Ryby i raki
Ryby
Raki
 

Potrawy z drobiu
 

Potrawy z mięsa
Cielęcina
Wołowina
Wieprzowina
Baranina
Królik
 

Dzikie ptactwo i dziczyzna
Dzikie ptactwo
Dziczyzna
 

Warzywa i grzyby
Potrawy z warzyw
Potrawy z grzybów
 

Potrawy z mąki i kasz
Potrawy z mąki
Potrawy z kasz
 

Potrawy z jaj i sera
Potrawy z jaj
Potrawy z sera
 

Desery
 

Ciasteczka, ciasta i dodatki do ciast
Ciasteczka
Ciasta
Torty
Dodatki do ciast
 

Napoje
Napoje bezalkoholowe
Napoje alkoholowe
 

Przetwory
Przetwory owocowe
Przetwory warzywne
 

Zamiana jednostek objętościowych na gramy
 

Skorowidz

W zestawie taniej

Kuchnia polska PWE + Specjalności kuchni polskiej
cena pakietu:
79,37 zł   59,00 zł 26% rabatu, : 20.37 zł
Produkty powiązane (1)
Kuchnia polska PWE Specjalności kuchni polskiej -15%
Praca zbiorowa
Kuchnia polska PWE
Cena po rabacie: 59.42 PLN
Nasi klienci wybrali także
Kuchnia polska PWE Specjalności kuchni polskiej -15%
Praca zbiorowa
Kuchnia polska PWE
Cena po rabacie: 59.42 PLN
© 2010 Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt & cms: www.zstudio.pl