Książki ekonomiczne
0 produktów   0 PLN
Liczba produktów: 0
Znajdź    
      O nas       Klub książki       Regulamin       Zestawy       Promocje       Aktualności       Autorzy       Partnerzy       Kontakt

Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw Henryk Mruk, Beata Stępień

Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw
Produkt niedostępny

ISBN: 978-83-208-2144-4
Cena katalogowa: 59.90 PLN
Cena po rabacie:  50.92 PLN
Oszczędzasz: 8.98 PLN

Książka obejmuje wiedzę o tworzeniu, komunikowaniu i dostarczaniu wartości dla klienta, pokazaną zarówno od strony przedsiębiorstwa, jak i klienta. Autorzy przedstawili:

  • istotę wartości i jej postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego;
  • tworzenie wartości dla klienta z punktu widzenia przedsiębiorstw międzynarodowych;
  • wartość i system zarządzania wartością dla klienta w świetle badań;
  • opinie konsumentów o działalności marketingowej polskich i międzynarodowych przedsiębiorstw;
  • kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli dla klientów instytucjonalnych;
  • wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym;
  • wartość na rynku produktów kosmetycznych;
  • wartość na rynku produktów żywnościowych.

 

Książka jest przeznaczona dla specjalistów w dziedzinie: marketingu, handlu międzynarodowego, zarządzania, może też być przydatna dla studentów kierunków ekonomicznych.

Liczba stron 240
Rok wydania 2013
Miejsce wydania Warszawa
Wydanie I
Oprawa miękka
Format B5

Spis treści

 

Wstęp

 

1. Wartość — jej istota i postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego
1.1. Koncepcja marketingu — zmiana paradygmatu
1.2. Istota i znaczenie wartości w ofercie przedsiębiorstwa
1.3. Proces zakupu a wartość dla klienta
1.4. Sposoby tworzenia wartości dla konsumenta
1.5. Obszary kreowania wartości dla klienta
1.6. Wartość dla klienta a elementy marketingu
1.7. Sposoby dodawania wartości dla klienta

 

2. Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy przedsiębiorstw międzynarodowych
2.1. Strategie przedsiębiorstw międzynarodowych — pomiędzy standaryzacją, adaptacją a zachowaniami izomorficznymi
2.2. Charakterystyka rynku goszczącego a kształt systemu zarządzania wartością dla klienta
2.3. Wewnętrzne cechy korporacji międzynarodowych wpływające na stopień standaryzacji/adaptacji CVM

 

3. Zakres, przedmiot i metodyka badań pierwotnych dotyczących zarządzania wartością dla klienta
3.1. Cele, przedmiot i zakres badań
3.2. Zastosowane metody i narzędzia badawcze
3.3. Charakterystyka badanych podmiotów
3.3.1. Konsumenci
3.3.2. Podmioty uczestniczące w ankiecie internetowej

 

4. Postrzeganie wartości i systemu zarządzania wartością dla klienta przez polskich odbiorców — wyniki badań
4.1. Postrzeganie wartości przez polskiego klienta — wyniki badań ankietowych
4.1.1. Postrzeganie wartości przez kobiety i mężczyzn
4.1.2. Postrzeganie wartości przez konsumentów w różnym wieku
4.1.3. Postrzeganie wartości a wykształcenie konsumentów
4.2. Ocena klientów dotycząca współpracy z przedsiębiorstwami i wpływu działań marketingowych na wartość
4.2.1. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez kobiety i mężczyzn
4.2.2. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez różne grupy wiekowe
4.2.3. Ocena wpływu działalności marketingowej a wykształcenie respondentów

 

5. Opinie konsumentów na temat działalności marketingowej przedsiębiorstw polskich i międzynarodowych
5.1. Kto lepiej tworzy i oferuje wartość dla klienta — wyniki badań
5.1.1. Opinie kobiet i mężczyzn na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych
5.1.2. Tworzenie wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych w opiniach osób w różnym wieku
5.1.3. Opinie na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych — podział ze względu na wykształcenie
5.2. Opinie konsumentów na temat współpracy z przedsiębiorstwami w kreowaniu dla nich wartości

 

6. Czym jest wartość i jak jest tworzona — wyniki badań przedsiębiorstw
6.1. Czym jest wartość — opinie przedsiębiorstw
6.2. Sposób obsługi klienta i charakter gromadzonych o nim informacji — wyniki badań
6.3. Procedura kreacji i oceny tworzonej wartości dla klienta w przedsiębiorstwach — wyniki badań
6.4. Pożądane zmiany w polityce marketingowej — opinie przedsiębiorstw

 

7. CVM a charakterystyka klientów i branż ankietowanych przedsiębiorstw
7.1. Jacy są i czego oczekują nasi klienci — opinie ankietowanych przedsiębiorstw
7. 2. Charakter konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw — wybrane aspekty
7.2.1. Występowanie nieuczciwej konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw
7.2.2. Podmioty stosujące nieuczciwą konkurencję w opinii ankietowanych
7.2.3. Charakter nieuczciwej konkurencji według ankietowanych podmiotów
7.2.4. Podejście do klientów zagranicznych w opinii ankietowanych podmiotów

 

8. Kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli w sferze B2B
8.1. Cechy rynku instytucjonalnego
8.2. Różnorodność powiązań a wartość na rynku instytucjonalnym
8.3. Wartość tworzona przez przedstawicieli handlowych
8.4. Wartość dla segmentu i wartość indywidualizowana
8.5. Proces decyzyjny na rynku instytucjonalnym a wartość
8.6. Relacje sposobem tworzenia wartości
8.7. Dostarczanie wartości
8.8. Zaufanie jako wartość na rynku B2B

 

9. Wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym
9.1. Cechy szczególne rynku farmaceutycznego
9.2. Wartość w ofercie producentów oraz hurtowni farmaceutycznych
9.3. Tworzenie, komunikowanie i dostarczanie wartości dla pacjenta na poziomie aptek
9.4. Wartość z perspektywy macierzy Ansoffa
9.5. Opieka farmaceutyczna formą wartości dla pacjenta
9.6. Potrzeby pacjentów a oferowanie wartości
9.7. Wartość tworzona we wnętrzu apteki i w kontaktach z pacjentem

 

10. Wartość na rynku produktów kosmetycznych
10.1. Makrotrendy zachowań konsumentów a wartość
10.2. Wartość w kanałach dystrybucji produktów kosmetycznych
10.3. Szanse i bariery w aktywności konsumentów — substytucja kosmetyków
10.4. Wartość wzmacniana oddziaływaniem na zmysły
10.5. Przełamywanie schematów źródłem wartości
10.6. Szkolenia elementem tworzenia wartości
10.7. Wartość w przekroju elementów marketingu

 

11. Wartość na rynku produktów żywnościowych
11.1. Wydatki na żywność — kierunki rozwoju
11.2. Bariery w strategiach wchodzenia na nowe rynki z produktami żywnościowymi
11.3. Opakowanie a wartość produktów żywnościowych
11.4. Komunikowanie wartości na rynku żywności
11.4.1. Reklama w komunikowaniu wartości
11.4.2. Promocja sprzedaży a wartość
11.4.3. Promocja wartości za pomocą pozostałych narzędzi

 

Podsumowanie

 

Bibliografia

Produkty powiązane (1)
Strategie marketingowe Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw -15%
Redakcja naukowa Wojciech Wrzosek
Strategie marketingowe
Cena po rabacie: 50.92 PLN
© 2010 Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt & cms: www.zstudio.pl